Wat is natuurcoaching ? 

 

Mijn Missie : 

Wie ben ik?

 

Bij Natuurcoaching leer je hoe jij je kunt verbinden met de energie van Moeder Aarde zodat er een vrije uitwisseling kan ontstaan tussen jezelf en anderen.   

 

Mijn methodiek bestaat uit een combinatie van intuïtief werk en lichaamswerk. Kortom een helende lichaamsgerichte therapie-vorm in de natuur waarbij de natuur een deel is van de coaching/therapie, ons inspireert  en waarbij we gebruik maken van elementen uit de natuur zelf. 

 

Met lichaamswerk bedoel ik laagdrempelige eenvoudige oefeningen

 

"SOMETIMES A TREE TELLS YOU MORE  YOU CAN READ IN BOOKS" 

Carl Gustav Jung

 

 

Ik leer jou hoe je opnieuw al je zintuigen kunt activeren zodat je bewust dichter bij jezelf kunt komen. 

 

Die natuur

  • geeft je vitaliteit

  • heeft  een positief effect  op jouw brein en  je fysieke gezondheid.

  • draagt bij tot bewustverruiming 

  • zorgt dat je meer diepgang kunt beleven

  • zorgt voor meer balans in je dagelijkse leven 

 

 

"WE ZIJN ZO GRAAG IN DE VRIJE NATUUR, OMDAT DEZE GEEN OORDEEL OVER ONS HEEFT"   

friedrich Nietzsche

 

 

Eén sessie varieert van 1.5 u tot 2u coaching. Wandelen doen we in de natuur naast mekaar zodat het aangenaam voelt, geen confronterende zithoudingen en geen drempelvrees want we spreken af op locatie in de Vlaamse Ardennen in de omgeving van Sint-Maria-Oudenhove/Brakel (Brakelbos)/Ronse (Muziekbos)/Oudenaarde (Bos Ename). 

 

 

Jouw bijdrage : 

Voor 1.5 u coaching betaal je 80 EUR en voor 2 u betaal je slechts 105 EUR. 

 

Ik ben  Koen Everaert , natuurliefhebber, opgegroeid in het landelijke Gijzegem (Aalst) tussen de velden en woon nu in Sint-Maria-Oudenhove (Zottegem).

Als kind speelde ik telkens buiten.  De NATUUR  voelde toen al als mijn tweede thuis. In onze achtertuin stond een oude grote wilg waar ik graag inklauterde en vanuit de top observeerde ik de hele kouter-omgeving.    In mijn jeugd en tijdens mijn studentenjaren zocht ik na een woelige, drukke dag met veel prikkels de natuur op. De natuur gaf mij toen ook al rust en zorgde ervoor dat ik terug naar mijn ZIJN kon.

Mijn loopbaan/levenspad verliep nogal hobbelig én vandaag  ben ik dankbaar voor deze ervaringen want hierdoor ben ik in staat om anderen  te inspireren om hun eigen natuurlijke zelf te gaan leven zodat ook zij opnieuw in hun KRACHT kunnen gaan staan.

Door zelf ook ooit een loopbaantraject te volgen kreeg ik opnieuw toegang tot dit natuurlijke zelf, mijn EIGEN PLEK met mijn unieke talenten.   Mijn kernwoorden toen waren MENS, MAATSCHAPPIJ en NATUUR.

Mijn eerst volgende stap was voor mij de "mens als individu" leren kennen en daarom had ik bij mijn toenmalige werkgever gekozen voor een job als productiemanager. Ik was Coach van een team van meer dan 30 unieke lieve mensen. Ik benadruk hier het woord coach en voeg daar nog aan toe : zelfsturend team. Dat was mijn methodiek want als je met iedere werknemer op een respectvolle manier omgaat vanuit gelijke hoogte dan voelt de werknemer zich betrokken en dan  kost het hem/haar  geen moeite om zijn/haar verantwoordelijkheid op te nemen.  Op die manier is een kleine bijsturing maar af en toe nodig en kun je jezelf coach noemen.  Door deze respectvolle betrokkenheid voelt een werknemer zich begrepen, loopt hij tevreden en bevordert hij sowieso de productiviteit .   

Als coach kwam ook ik af en toe in  een  conflictsituatie  terecht en ondervond ik dat één van de partijen soms gegrond maar ook soms uit het niets in weerstand ging en dat  laatste "uit het niets"  trok vooral  mijn aandacht... 

Om zelf eens te "proeven" van de job als natuurcoach heb ik bewust een traject in de natuur gevolgd.  Samen met Luc (veerkracht) trok ik de natuur in en het duurde niet lang om te weten dat die job op mijn lijf geschreven was/is want het gaf mij opnieuw heel veel ENERGIE.  De volgende stap was mijn kennis bijschaven... ik schreef mij in voor verschillende opleidingen waaronder  Stress- en Traumawerk,  Famillieopstellingen en Systeem werk, Innerlijk leidingschap, Training Alleengeboren tweeling in Nederland, Systemisch loopbaancoachen en HSP-Coaching.   Gedurende al deze opleidingen kreeg ik telkens een bevestiging van mijn wetend en reeds jaren toegepast veld als teamcoach maar ook als mens.

Vandaag weet ik dat vertrouwen op je intuïtie er gewoon mag zijn